sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Kaksi viikkoa kasassa - kevyttä hommaa

Kolmen J:n matkaa kohti kevyempää huomista on nyt takana kaksi viikkoa ja meininki on edelleen hyvä.

Toinen viikko jatkui ravinnon osalta ensimmäisen viikon tapaan eli neljällä Cambridge-aterialla mentiin edelleen. Tosin edistynein J sai lisätä mukaan jo 200 grammaa marjoja. Ateriat ovat maistuneet edelleen pääosin hyvin ja toisella viikolla onkin ollut todella tärkeää olla tarkkana, että kaikki ateriat tulevat ajallaan syödyksi, koska minkäänlaista näläntunnetta ei enää ole ollut.

Jos ensimmäisellä viikolla jokainen J kärsi erilaisista mieliteoista, niin toisella viikolla kolmen J:n kopla alkoi tältä osin jakautua. Jollain mieliteot yltyivät entisestään, jollain ne taas poistuivat oikeastaan kokonaan. Mieliteot ja mielikuvanapostelu kuvaavat muuten hyvin sitä, kuinka merkittävää roolia ruoka ihmiselle näyttelee. Erilaisissa sosiaalisisssa tilanteissa ruoka tuntuu olevan jatkuvasti läsnä ja Ohjelmalla olevan tai sille aikovan on hyvä mieltää tämä tarkoin. Ja koskaan aiemmin ei ole tullut kiinnitettyä huomiota siihen, kuinka paljon TV:stä tulee ruokamainoksia tai muuta ruokaan liittyvää.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että aterioiden suhteen joinakin päivinä syöminen ei ollut ihan helppoa. Tämä johtunee osin siitä, että ensimmäisen viikon aikana ateriavaihtoehdoista jotkut nousivat ylitse muiden ja näitä tuli sitten syötyä muita useammin. Tästä seurasi se, että suosikkimaut alkoivatkin jossain vaiheessa hiukan kyllästyttää. Tämä on hyvä oppi siitä, että eri makuja ja monipuolisuutta on syytä ylläpitää myös Cambridge Ohjelman aikana. Ohjelmaa aloittavan kannattaa tosiaankin käydä kaikki ateriavaihtoehdot läpi ja jaksottaa ateroiden jakaumaa tasaisesti, ettei kisaväsymys pääsisi makujen suhteen yllättämään.

Yhteinen näkemys kuitenkin on, että ateriarytmi ja helppous Cambridge-aterioilla ovat tehneet Ohjelman noudattamisesta oikeasti yllättävän vaivatonta.

Pakko muuten antaa rispektit niille ravintoloille, joissa kolmen koplan jäsenet ovat käyneet syömässä ystävienssä kanssa tai lounaspalavareissa. Pyyntö lautasesta, lusikasta ja 3 dl:sta kuumaa vettä on otettu erittäin hyvin vastaan. Samalla monilla on herännyt kiinnostus Ohjelmaa kohtaan ja aihe onkin herättänyt mielenkiintoisia keskusteluja ja onpa asiasta tiedustelleet innostuneet miettimään itsekin cambridgeläiseksi ryhtymistä.
Liikunta on ollut toisella viikolla ensimmäisen viikon tavoin rauhallisempaa kuin ennen Ohjelman aloittamista. Koplan jäsenten vakituisesti harrastamat lajit kuten motocross, jääkiekko ja tennis ovat toistaiseksi saaneet jäädä miltei kokonaan sivuun. Vaikka energiataso ja virkeys ovatkin tuntuneet koko ajan korkeammilta, niin huomattavaa on kuitenkin ollut, että edellä mainittujen lajien vaatima keskittymiskyky ei ole aivan sillä tasolla kuin mitä se oli vielä muutama viikko sitten.

On muuten ollut mielenkiintoista kuulla muiden ihmisten kommentteja, kun he ovat nähneet koplan jäsenten muuttuneita olemuksia. Kannustavien kommenttien lisäksi esiin on noussut useammankin kerran näkemys, jonka mukaan painon putoaminen on alun nesteiden poistumisen jälkeen lähtöisin pääosin lihaksesta eikä rasvasta. No, tämä asia on sellainen, josta ei tässä vaiheessa ole syytä sen kummemmin kiistellä. Tämä kysymyksenasettelu saa ratkaisunsa siinä vaiheessa, kun Ohjelma on suoritettu ja kehonkoostumus selvitetty.
Tähänastiset tulokset ovat olleet varsin motivoivia eli paino on jatkanut putoamistaan. Pudonneet kilot ovat toisen viikon kohdalta 2-4 kg:n välissä ja vaikka vauhti on luonnollisesti ensimmäisestä viikosta hiukan hidastunutkin, niin painonputoamisen nopeus on kuitenkin ollut positiivinen yllätys. Kokonaispudotus on nyt koplan jäsenillä 6-8 kg:n välillä. Erityisen motivoivaa on muuten ollut se, että rasvaa on ainakin silmämääräisesti lähtenyt palamaan ja vaatteetkin ovat jostain syystä suurentuneet kaapissa:)

Kaiken kaikkiaan toisen viikon jälkeen fiilikset ovat edelleen korkealla. Positiiviset tulokset
vaa´alla, tulosten nopea näkyminen, keventynyt olemus yleisesti sekä tietysti jälleen kerran se kannustava lähipiiri ja valmentaja Annika takaavat sen, että matka kohti kolmatta viikkoa alkaa hyvissä merkeissä.


Tsemppiä kaikille alkavaan syksyyn! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti