tiistai 23. elokuuta 2016

Eka viikko takana - still going strong

Kolmen J:n koplan ensimmäinen viikko ohjelmalla alkoi siis odottavissa merkeissä, mutta olipa yksi J valmistautunut hankkeeseen tankkaamalla viimeiset rasvat ja hiilarit koneeseen vielä viisi minuuttia ennen puoltayötä.

Maanantaiaamun avaus tapahtui tietysti Cambridge-aterialla ja yllättävän helposti homma lähti käyntiin jokaisen J:n osalta pirtelöiden tai puuron voimalla. Jotta ensimmäinen päivä ei olisi ollut liian helppo, niin homman avaukseen oli saatu vielä mahdutettua Vierumäellä suoritettava kuntotestaus kehonkoostumusanalyyseineen. Vaikka testit suoritettiin kahden Cambridge-aterian ja aamupäivän aikana tankatun veden voimalla, niin yllättävän helposti jokainen sai testit vedettyä läpi. Ja ne tulokset..? Yllättävän hyviä lopputulemia testit näyttivät erityisesti lihaskunnon osalta, joten ehkä jotain oli vielä varastossa liikuntaharrastusten johdosta. Sen sijaan kestävyyttä ja hapenottoa koskeneet tulokset eivät todellakaan olleet ihan yhtä mairittelevia. Jännä nähdä, mitä testaus kertoo sen jälkeen, kun tämä proggis on viety loppuun.

Vaikka tiedossa olikin, että ohjelma tuo mukanaan monia muuttujia, niin ihan ensimmäisenä oppina tuli se, että kolmen litran juominen ja autossa matkustaminen saa muistelemaan aika tiiviisti matkan varrella sijaitsevia huoltoasemia:) Muuten kolmen litran nesteen juominen päivässä on osoittautunut yllättävän helpoksi, vaikka määrä tuntuikin aluksi varsin suurelta.

Itse Cambridge-ateriat ovat maistuneet kolmikolle hyvin ja varsinainen näläntunne ei ole ensimmäisen päivän jälkeen juurikaan vaivannut. Toki pieniä voimattomuuden tunteen hetkiä on mukaan mahtunut, mutta nekin ovat menneet nopeasti ohi. Kokonaan toinen juttu on kuitenkin ollut ruoasta haaveilu. Kolmen J:n kesken puhetta on riittänyt ruoasta, sen valmistamisesta, ruoan hajusta ja jopa resepteistä. Mielitekoja on siis riittänyt, mutta minkäänlaista repsahtamista ei ole tapahtunut. Kiusausten välttelyn kunniamaininta täytyy muuten antaa sille J:lle, joka vietti ensimmäisen Cambridge-viikon jälkeisen viikonlopun Himoksella poikain kanssa ja selviytyi täydellisesti tarjolla olleista koettelumuksista. Tosin lauantain aikana vichyn kulutus oli ollut tasan kuusi litraa...

Liikkumisen osalta ensimmäinen viikko on tuonut mukanaan sen muutoksen, että vähänkään kovatempoisemmista harjoitteista on ollut luovuttava, mutta onneksi vain tilapäisesti. Ohjelmaan olennaisena osana kuuluva 20 minuutin päivittäinen kävely on riittänyt vallan mainiosti tyydyttämään päivittäisen liikunnan tarpeen.

Ensimmäisen viikon jälkeen ei vielä tietenkään kannata julistautua Cambridge-ohjelman toteuttamisen kokemusasiantuntijaksi, mutta sen uskaltaa jo tässä vaiheessa todeta, että ainakin miesten kohdalla tutulla ja hyvähenkisellä porukalla tällaiseen hankkeeseen lähteminen on todella harkinnanarvoinen vaihtoehto. Keskinäisten fiilisten vertaaminen, tuki, kannustus sekä tietysti pieni sopiva kilpailusetelma helpottaa merkittävästi elämäntaparemontin käynnistämistä.

Myös valmentaja Annikan luona vierailu ensimmäisen viikon jälkeen vahvisti ryhmän omia käsityksiä siitä, että oikealla tiellä ollaan. Erityiskiitos Annikalle asiantuntevan ja innostavan valmentamisen lisäksi siitä, että hän jaksaa kerta kerran jälkeen vastata kärsivällisesti samoihin kysymyksiin.

Ja ai niin, ne tulokset ensimmäisen viikon ajalta! Kotivaakojen perusteella jokainen J on 4-5 kg aloituspainoaan kevyempi. Painonpudotusta vielä ehkä merkittävämpi muutos on ollut yleinen vireystilan nouseminen sekä niveliin kohdistuvan rasituksen väheneminen. Vaikea kuvitella, että ensimäisestä viikosta voisi enempää vaatia.

Loppuun muuten vielä se kaikkein tärkein asia; kotijoukkojen tuki ja myötäeläminen on ollut aivan huikeaa heti elämäntapamuutosta koskevasta päätöksestä lähtien. Mielettömän iso kiitos siitä jo tässä vaiheessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti