tiistai 27. syyskuuta 2016

Kuukausi Cambridgea -kadonneita kiloja ja laihtumisen iloja

Kolmen J:n Koplan taistelua kilojen ja senttien maailmassa on nyt kuukausi takana ja tämän kunniaksi valmentaja Annikan kanssa tehtiin välitilinpäätös ensimmäisen kuukauden tuloksista.

Juuri ennen ensimäisen kuukauden kulumista cambridgeläisenä Kolmesta J:stä kaksi kohtasi melkoisen haasteen. Polttarit Barcelonassa. Hallitun irtioton ja jokerikortin hyödyntämisen seurauksena oli nesteestä johtunut muutama lisäkilo, jotka kuitenkin katosivat kolmessa päivässä reissun jälkeen. Olennaista kaikille cambridgeläisille onkin muistaa se, että vaikka joskus pieni lipsahdus pääsisikin tapahtumaan, niin suuressa kuvassa jo saavutetut tulokset eivät suinkaan katoa mihinkään.

Varsinaisissa mittauksissa tulokset olivat todella palkitsevia. Rasvaprosentit, viskeraalirasvat ja tietysti painot olivat jyrkässä laskussa, joten tässä vaiheessa Ohjelmaa voi sanoa rennon varmasti; yhdessä kuukaudessa voi saavuttaa oman terveyden kannalta uskomattomia tuloksia sekä elämänlaadun parantumista. Esimerkiksi keskimääräinen noin viiden prosenttiyksikön putoaminen rasvaprosentissa lihaksia menettämättä on saavutus, jota ei voi oikein kuin ihmetellä. Pakko sanoa, että varsin vakuuttava tulos näin lyhyessä ajassa.

Painonpudotuksen näkökulmasta on ollut mielenkiintoista havaita myös se, että prosentuaalinen putoamisvauhti ei juurikaan hidastu, vaikka päivittäin nautittu kalorimäärä nouseekin pikkuhiljaa. Kasvisten, marjojen ja proteiinilähteiden nauttimiseen kannattaa siis suhtautua heti alusta loppuelämän kokoisena valintana ilman, että Ohjelmaan olennaisena osana kuuluvat motivoivat tulokset siitä kärsisivät.


Toki itsestäänselvyys on, että perusaineenvaihdunnan tarvitsema energia laskee käsi kädessä painonlaskun kanssa, joten ”pikavoittoja” ei enää kannata alkuviikkojen tapaan odotella. Samaan hengenvetoon on toisaalta todettava myös se, että kaikkien painoaan pudottavien tuntema peikko eli mystinen säästöliekki on pysynyt poissa. Säästöliekillä tarkoitetaan tietysti tilaa, jossa aineenvaihdunnan hidastumisen seurauksena kalorinkulutus pienenee ja painon putoaminen saattaa pysähtyä. Säästöliekiltä säästyminen on taannut sen, että tasaisia, varmoja ja kannustavia tuloksia on siis ollut luvassa viikko viikon jälkeen.

Kuukauden jälkeen alkaa olla myös selkeitä merkkejä siitä, että kyse on todellakin elämäntapamuutoksesta. Ensimmäisinä viikkoina Ohjelmalla oleminen oli varsin totaalista, joka aiheutti sen, että ateriarytmi, kävelylenkit ja muut Ohjelmaan kuuluvat asiat olivat omassa ajattelussa miltei päällimmäisenä. Kuukauden jälkeen Ohjelman mukanaan tuomat muutokset ovat soljuneet huomaamatta omiin lokeroihinsa ja asennoituminen Ohjelmaa kohtaan on rennompaa määrätietoisuudesta miltään osin tinkimättä.


Näillä eväillä siis ensimmäinen kuukausi takana ja todella positiivinen fiilis vallitsee Kolmen J:n Koplan keskuuudessa. Positiivisella fiiliksellä ne pimenevät syysillatkin näyttävät valoisammilta, joten ei muuta kun hyvällä tsempillä eteenpäin:) 

Tällaisia ajatuksia pitää sisällään blogi nro 5.

J
*******

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti